keskiviikkona, tammikuuta 18, 2017

Bujoilua, osa 2.

Jatketaanpa bujoilua. Viimeksi käytiin läpi bujon 4 perusosaa, ja jäätiin vuosinäkymään.

Oma vuosinäkymäni on tosiaankin tulostettu ja aukeamalle liimattu kalenteri, puoli vuotta per sivu. En jaksanut alkaa kirjoittamaan koko vuotta käsin, joten päädyin tulostamaan ja liimaamaan sellaisen. Vuosinäkymää seuraavalla aukeamalla on molemmilla sivuilla vuosiruudukot, toinen omille jutuille (mm. migreeniseuranta) ja toinen koirien jutuille. Tämän jälkeen alkaa tulevaisuusloki.

Tulevaisuuslokini on yhdellä sivulla yksi kuukausi, aukeamalla kaksi kuukautta. Tein koko vuoden valmiiksi. Tähän päädyin, koska jo nyt bujossani on merkintöjä tulevalle marras- ja joulukuulle. Odotettavissa on myös runsaasti merkintöjä, joten tilan ei pitäisi heti loppua kesken. 

Kuukausinäkymäni alkaa siis vasta koko vuoden tulevaisuuslokin jälkeen. Aukeama, jossa toisella sivulla päivät allekkain ja toisella sivulla sen kuun To Do. Tämän jälkeen tulee daily-/viikkonäkymä, ja kaikki muu mitä bujooni haluan. Yhdellä sivulla on syntymäpäiviä, toisella mitä odotan saapuvaksi (l. mitä olen tilannut), eläinlääkärikäynnit, mielenkiintoiset matkakohteet, säästämisen seuranta, mielenkiintoiset tv-sarjat... Bujon sisältö voi olla mitä tahansa, ihan mitä tahansa mitä haluat seurata tai pitää muistissa. Hyvin suosittuja tuntuu olevan myös books to read- ja movies to watch-sivut.

Kuukauden loputtua tehdään seuraavan kuukauden kuukausinäkymä + to do, ja päivä-/viikkonäkymä kuinka sen sitten haluaakin tehdä. Bujon hienous on siinä, että mihin tahansa väliin voi tehdä tarvittavan sivun, ja se löytyy helposti koska sillä on oma sivunumeronsa ja se löytyy hakemistosta. Ei haittaa, jos jokin sivu ei koskaan täyty. Se saa olla vajaa. Jos taas tarvitsee enemmän tilaa, jatkaa sitä seuraavassa tyhjässä sivussa.

Bullet Journal on varsin vapaa kalenterimuistikirja, ja jokainen voi tehdä siitä juuri itsensä näköisen. Minä pidän bujosta, ja siitä että vihdoinkin on "lupa" tehdä kaikki samoihin kansiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti