lauantaina, lokakuuta 22, 2016

Painosta ja rekrytoinneista

Tuli tuossa uusintana Riemuloma Palandereilla. Vieraana oli Vesku Loiri, ja siitä tuli mieleeni asia joka johti aika moneen muuhunkin mietteeseen.

Viikolla uutisoitiin taas Veskun lihavuusleikkauksesta, ja kuinka Vesku sanoi äänensä muuttuneen runsaan painonpudotuksen johdosta. Tästä tuli mieleeni toinen vähän aikaa sitten uutisoitu asia, nimittäin yritysten rekrytoinneista. Lehti oli kysynyt rekrytoinneista vastaavilta mihin kiinnittävät huomiota, ja yllättävänkin korkealla listalla oli ylipaino. Siis ylipainoista ihmistä, ja erityisesti naista, ei palkata.

Tämä yhtälö on kertakaikkiaan käsittämätön. Ihan kuin henkilön paino vaikuttaisi siihen onko hän tehtävään paras vai ei. Olen äärimmäisen oikeudenmukainen ja haluan aina kaikessa tasapuolisuutta, enkä voi ymmärtää tällaista syrjintää. Ja tätä tapahtuu sitä enemmän mitä useammin rekrytoinnista vastaa rekrytointifirma. Itse tiedän lähestulkoon ainoastaan naisia jotka ovat rekrytoijia, miehet ovat valitettavan harvassa. Tässäkin voisi kysyä, että eikö nainen pysty olemaan puolueeton ja toimimaan ainoastaan faktojen perusteella? Jos ihminen on pätevä, hän on pätevä. Riippumatta painosta.

Yritysten pitäisi rykrytoida itse. Ulkopuolinen taho, oli se sitten kuinka vanha ja kunnianarvoisa tahansa, ei koskaan tunne ja tiedä työntekijää etsivän yrityksen dynamiikkaa riittävän hyvin, ja sitä, millainen ihminen sinne tarvitaan. Rekrytoinneissa pitäisi aina olla tärkeintä se, että löydetään oikea ihminen oikeaan paikkaan, eikä ulkonäköön liittyvät seikat saisi missään tapauksessa vaikuttaa millään lailla valintoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti