lauantaina, marraskuuta 19, 2016

Kauppareissun jälkeen

Tänään oli isompi kauppareissu vuorossa. Isompi tarkoittaa että täydennettiin myös puuttuvia perustarvikkeita, tällä kertaa mm. vuorisuolaa ja soijakastiketta. Meillä mies käy töistä tullessaan usein hakemassa jotain mitä puuttuu, leipää, maitoa yms., ja saattaa mennä yllättävänkin pitkä aika ilman että käydään oikein kunnolla kaupassa.

Ruuaksi tein ihanaa Alsacen lanttu-possupataa, joka on sopivan mausteinen ja erinomainen ruoka koleaan ja tuuliseen päivään. Mietin samalla kuinka helppoa olikaan silloin kun oli valmiina useamman viikon ruokalistat. Riitti kun katsoi jääkaapin ovesta mitä ruokaa seuraavalla viikolla syödään, tarkisti jääkaapin, pakastimen ja kuiva-aineet mitä löytyy ja mitä puuttuu, ja osti sen mukaan. Kerralla ostettiin koko viikon tarpeet, joskus saattoi joutua hakemaan maitoa tai leipää.

On oikeastaan uskomatonta kuinka paljon valmis ruokalista helpottaa arkea. Ja on myös uskomatonta miksi meillä ei enää noudateta sitä. Niinpä ensi viikosta lähtien alamme taas noudattamaan ruokalistaa. Täytyy laatia sopiva ruokalista (ottaen huomioon jääkaapin ja pakastimen tämänhetkinen tilanne), ja jakaa se myös täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti