maanantaina, marraskuuta 21, 2016

Viikon ruokalista

Maanantai näyttää kovin harmaalta ja pimeältä. Pihalla seisoo vesilammikoita, eikä lumesta ole enää tietoakaan. Pakkanen ja lumi olisi ollut paljon parempi. Kirppikseltäkin tuli viime viikolla tieto että pöytä olisi tänä aamuna vapaana, ja vein sinne aamutuimaan tavaraa. 

Mutta se varsinainen asia. Viimeksi pohdin miksi meillä ei enää tehdä ruokalistoja valmiiksi ja noudateta sitä. Nyt on ruokalista valmiina, ja tässä käytin hyväkseni jääkaapin ja pakastimen sisältöä, eli käytetään ne ensin pois. Niinpä tämän viikon ruokalista on seuraava:
MAANANTAI: lihapullia ja ranskalaisia 
TIISTAI: broilerinkoipia ja fetasalaattia
KESKIVIIKKO: lihapullakastike ja spagetti  
TORSTAI: pinaattikeitto, keitetty kananmuna
PERJANTAI: munakas
LAUANTAI: jauheliha-makaronilaatikko
SUNNUNTAI: jauhelihapihvit, paahdetut juurekset

Kovin näyttää lihapitoiselta. Tänään ei tarvitse varsinaisesti tehdä mitään. Mies yllätti lauantain kauppareissulla tuomalla ison paketin valmislihapullia, ja sanoi että näitä ja ranskalaisia joku päivä. Saamansa pitää heti tänään. Hän ei nimittäin kovinkaan usein osallistu "mitä meillä tänään syötäisiin"-pohdintaan, joten jos hän jotain haluaa, niin sen kyllä teen. Lisäkkeenä tähän italiansalaattia, sekä paistan kananmunia ja uuniin saa mennä myös sipulirenkaita. 

Huomenna vuorossa on broilerinkoipia (uunissa), ja fetasalaattia, tähänkin kaikki aineet löytyy jääkaapista ja pakastimesta.

Keskiviikon lihapullakastikkeeseen käytetään loput maanantaista jääneet lihapullat, niitä oli iso paketti.

Torstaina syödään pinaattikeittoa. Pinaattia löytyy pakastimesta, se on ollut siellä jo jonkin aikaa mutta nyt vihdoin teen siitä keiton. Lisäksi keitettyä kananmunaa.

Perjantaina vuorossa on munakas. Kananmunia meillä riittää, ja käytän niitä mielelläni. Käymme ostamassa kananmunamme MunaEggsPress-autolta, jossa on nykyään myös paljon muuta ostettavaa. Munien maku on parempi, ja pidän siitä, että ne ovat oikeasti vapaan kanan munia, ns. free range munia. Kanat saavat vapaasti ulkoilla halutessaan. Minulle tämä on ainoa eettisesti kestävä kananmunien tuotantotapa. MunaEggsPressiin voi tutustua täällä  http://www.munaeggspress.fi/EggsPress

Lauantain uuniin menee jauheliha-makaronilaatikko, ja sunnuntaina tehdään jauhelihapihvejä, paahdettuja juureksia ja paistettua sipulia.

Pyrin käyttämään gluteenittomia tuotteita, joten pastat ovat gluteenittomia. Jauhelihana käytän yleensä nautaa, mutta nyt pakastimessa on valmiina myös broilerinjauhelihaa. Kaikista saa hyvät kastikkeet ja laatikot tehtyä, katsotaan sitten mitä tehdään mistäkin jauhelihasta! 

Niin ja se kala. Se puuttuu tämän viikon ruokalistasta. Minä pidän kalasta, mies ei niinkään. Mutta kalan puutteesta lisää toiste!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti